X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Pentru fabrica „Vestra” din Bender a fost redus impozitul pe venit

26 iun. 2015,, 16:45   Business
4458 3
Бендерской фабрике Vestra снизили налог на доходы
Foto: vestipmr.info
Guvernul Transnistriei a redus impozitul pe venit al fabricii locale de croitorie "Vestra" cu 50%. Potrivit site-ului Cabinetului de miniştri al autoproclamatei RMN, citat de Infotag, „decizia de a acorda sprijin de stat întreprinderii a fost luată în baza solicitării administraţiei Bender".

"Întreprinderea este unul dintre principalii contribuabili din Bender, din acest motiv neacordarea sprijinului poate duce la o serie de consecinţe grave pentru oraş", a argumentat la şedinţa Guvernului viceprimarul de Bender, Lada Delibalt.

Ministrul Dezvoltării Economice, Alevtina Slincenko, a comunicat că în 2014 fabrica a decis să reducă prețul de cost al producţiei pentru păstrarea pieţei de desfacere, în legătură cu apariţia elementelor de criză.

"Însă nu a reuşit să aplaneze situaţia independent. Dacă la finele anului trecut această întreprindere orientată spre export a înregistrat pierderi de 700 de mii de ruble ($63 mii), atunci la finele primului trimestru al anului curent pierderile au constituit 900 de mii de ruble ($81 mii)", a spus ea.

Slincenco a adăugat că decizia Guvernului este orientată, în primul rînd, spre păstrarea potenţialului de producere a întreprinderii, neadmiterea reducerii volumelor producţiei industriale şi a locurilor de muncă.

La rîndul său, fabrica se obligă să menţină nivelul de producere, locurile de muncă şi să achite la timp salariile şi impozitele. De asemenea, întreprinderea trebuie să investească venitul obţinut în dezvoltare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?