Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

MAI informează: regimul de traversare a frontierei pentru cetățenii statelor străine rămîne neschimbat

26 iun. 2015,, 16:00   Societate
4973 1
МВД информирует: режим пересечения границы для граждан иностранных государств остаётся прежним
Foto: novostipmr.com
Ministerul Afacerilor Interne al RMN a infirmat zvonurile, potrivit cărora Transnistria intenționează să introducă regimul de vize pentru traversarea frontierei de către cetățenii Moldovei. Reamintim că ieri un șir de mass-media a difuzat pe larg această informație.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a RMN comunică oficial că declarațiile mass-mediei moldovenești nu corespund realității. Regimul de traversare a frontierei pentru cetățenii statelor străine nu s-a schimbat”, se menționează în comunicatul MAI.

Potrivit informației publicate de Serviciul de presă al MAI, angajații miliției continue să asigure circulația liberă a cetățenilor RM prin punctele de trecere, acordîndu-le asistență în perfectarea documentelor necesare pentru traversarea frontierei de stat a RMN, în conformitate cu Decretul Președintelui RMN nr.22 din 30.01.2015 „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind ordinea ținerii evidenței și controlului migrațional în Republica Moldovenească Nistreană și regulile de ședere, înregistrare a cetățenilor străini și apatrizilor pe teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene”.

„Chestiunile privind delimitarea libertății de circulație a locuitorilor Moldovei sau introducerea regimului de vize pentru ei nici nu s-a examinat la Direcția Serviciului Migrație al MAI al RMN. Îndemnăm cetățenii să nu creadă zvonurile și să nu răspîndească informația neveridică”, a punctat MAI.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?