Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

"Lista neagră" a construcțiilor ilegale din Chișinău va fi făcută publică

13 sep. 2022,, 17:33   Societate
767 0

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu Agenția pentru Supraveghere Tehnică, va face publică lista neagră a construcțiilor ilegale din municipiul Chișinău.

Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, după ce deputatul PAS Vasile Grădinaru a solicitat ca aceasta să fie accesibilă tuturor astfel încât cetățenii care vor dori să achiziționeze un apartament să se poată asigura că locuința nu este implicată în vreo schemă imobiliară, transmite tv8.md.

Solicitarea vine după ce consilierii PAS din CMC s-au arătat indignați că o clădire cu 10 etaje de pe strada Coca din sectorul Buiucani, construită ilegal, nu este demolată. Consilierii susțin că primarul ar proteja „mafia imobiliară”, deși în campania electorală a promis sus și tare că va dărâma clădirile construite contrar normelor legale, chiar dacă la acel moment nu exista un regulament de demolare.

„Iată că Guvernul PAS a îmbunătățit și aprobat regulamentul de demolare a construcțiilor neautorizate, dar și acum Ion Ceban invocă tot felul de motive să nu o facă. De ce? Pentru a-și proteja „prietenii” cu interese. Oamenii cumpără apartamente în blocuri ilegale, apoi au de suferit”, potrivit PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?