X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Chișinăul îndeamnă Tiraspolul să renunțe la amenințări

25 iun. 2015,, 17:35   Politică
9735 8

Chișinăul îndeamnă Tiraspolul să renunțe la amenințări
Foto : tiras.ru

Autoritățile de la Chișinău se arată îngrijorate de problemele de ordin economic și social cu care se confruntă regiunea transnistreană, dar speră ca acestea să fie soluționate pe calea dialogului. Astfel au comentat reprezentanții Biroului pentru Reintegrare mesajul reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri, Nina Ștanski, adresat misiunilor diplomatice de la Chișinău, informează NOI.md.

Autoritățile constituționale și-au expus poziția la acest subiect după ce Nina Ștanski a avertizat că partea transnistreană ar putea introduce situaţie extraordinară în regiune şi ar putea rupe orice relaţii cu Moldova.

„Încercările de a căuta vinovați în alte părți, amenințările cu acțiuni radicale, tendința de autoizolare ar crea cu siguranță probleme și mai mari pentru populație, întreprinderi și comunitățile locale din regiune. Calea cu adevărat eficientă este cea a dialogului responsabil și constructiv, precum și continuarea negocierilor în formatul 5+2, care oferă mai multe posibilități autorităților moldovenești și partenerilor externi de a contribui la depășirea complicațiilor economice și de orice altă natură din regiunea transnistreană”, se arată într-o notă informativă a Biroului pentru Reintegrare.

Reprezentanții Chișinăului mai susțin că în prezent au loc discuții cu partenerii de negocieri, în vederea identificării unor soluții pentru depășirea crizei economice din regiune.

„Înțelegem că tonalitatea emotivă a scrisorii este generată de dificultățile economice și sociale din ce în ce mai profunde cu care se confruntă regiunea transnistreană. Aceste probleme ne sînt cunoscute și ne îngrijorează. Interlocutorii noștri consideră necesar să se renunțe la interpretări alarmiste, iar atmosfera generală să fie detensionată”, se mai spune în nota informativă.

Într-o scrisoare adresată reprezentanților PNUD, Nina Ştanski a învinuit Republica Moldova şi Ucraina de situaţia social-economică catastrofală din regiune, acuzîndu-le de blocarea desfăşurării independente a activităţii de economie externă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?