X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Stoltenberg: NATO niciodată nu va recunoaște anexarea Crimeii

25 iun. 2015,, 15:15   Externe
3102 12
Генсек Столтенберг: НАТО никогда не признает аннексии Крыма
Foto: vostexpress.org
În Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles s-a încheiat ședința Comisiei „Ucraina-NATO”, susținută în cadrul reuniunii miniștrilor apărării ai țărilor membre ale Alianței, relatează NOI.md. Rezultatele obținute le-a relatat în cadrul unei conferințe de presă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta a menționat că Europa actuală înfruntă numeroase crize, dar cea mai complicată dintre ele este criza ucraineană. În opinia lui Jens Stoltenberg, acest lucru este condiționat de faptul că mișcarea separatistă din Estul Ucrainei este susținută activ de Rusia. În plus, situația se complică cu criza economică, reforma continuă a sectorului de apărare și campania de combatere a corupției.

NATO va spori volumul asistenței acordate Ucrainei în chestiunile asigurării securității liniilor de comunicare, controlului spațiului aerian, finanțării dezamorsării minelor și dispozitivelor explozibile artizanale și consultațiilor pentru pregătirea personalului calificat. De asemenea, se va intensifica cooperarea cu conducerea ucraineană în organizarea protecției civile în situații excepționale.

În plus, NATO va continua să acorde Ucrainei susținere la nivel politic, pe care ambele părți o consideră deosebit de importantă. În acest context NATO va continua încercările de a îndemna Rusia la încetarea acțiunilor agresive față de Ucraina.

În cadrul chestiunilor coordonate de extindere a asistenței practice Ucrainei în viitorul apropiat serviciile civile de dispecerat pentru controlul spațiului aerian ale Poloniei, Turciei și Norvegiei vor transmite în regim online informația privind situația creată colegilor ucraineni, pentru a asigura securitatea sporită în cerul deasupra Ucrainei.

De asemenea, prin decizia NATO va fi creat un fond mutual pentru finanțarea dezamorsării și luptei cu dispozitive explozibile artizanale.

Secretarul general al NATO a mai comunicat că asistența din partea țărilor membre ale NATO la nivel bilateral va continua și se va extinde. Astfel, în ajunul ordinarei ședințe a Comisiei „Ucraina-NATO” Marea Britanie și-a anunțat intenția de a acorda forțelor armate ucrainene asistență în pregătirea personalului calificat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?