Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un sergent al Armatei Naţionale a fost condamnat la pedeapsă cu suspendare condiţionată pentru brutalizarea a şase colegi

24 iun. 2015,, 17:15   Societate
2404 0
Foto: noi.md
Tribunalul Militar l-a condamnat pe instructorul Centrului de Instruire a Armatei Naţionale la pedeapsă cu suspendare condiţionată pentru brutalizarea a şase camarazi. Ancheta a stabilit că în perioada martie-aprilie militarul a bătut, în repetate rînduri, soldaţii.

Tribunalul l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare Procuratura Generală a comunicat că în aprilie-mai au fost organizate controale selective de respectare a disciplinei în centrele de instruire ale Armatei Naţionale, în particular, în vederea verificării atitudinii faţă de soldaţii în termen. Au fost stabilite cazuri de aplicare a violenţei în privinţa lor, totodată, persoanele responsabile nu au fost pedepsite.

După implicarea procurorilor militari au fost deschise dosare penale pe o serie de infracţiuni, inclusiv pentru acte de violenţă împotriva militarilor, încălcarea regulilor de subordonare şi dezertare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?