Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Majoritatea proiectelor de lege coordonate cu agricultori vor fi aprobate în două lecturi concomitent

24 iun. 2015,, 11:15   Economie
2087 0
Канду: Большинство согласованных с аграриями законопроектов будет принято сразу в двух чтениях
Foto: noi.md
Majoritatea proiectelor de lege coordonate de Comisia parlamentară specială pentru elaborarea și aprobarea de către Parlament a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor cu fermieri vor fi aprobate de deputați în două lecturi concomitent. Acest fapt l-a comunicat jurnaliștilor președintele Parlamentului, Andrian Candu, menționînd că există o voință politică pentru a aproba în două lecturi concomitent toate proiectele de lege coordonate cu agricultor, care nu necesită aprobarea guvernului plenipotențiar.

Potrivit lui, este vorba despre proiectele ce țin de formarea prețurilor la produsele petroliere, cota redusă a TVA de 8 la sută la toate produsele agricole, inclusiv la carne, aplicarea cotei zero a impozitului pe venit, includerea producătorilor agricoli în Consiliile de observare în cadrul proiectelor importante de finanțare, soluționarea problemelor privind facilitarea creditării fermierilor. Totodată, după cum a menționat spicherul, proiectele de lege care depind de existența unui guvern plenipotențiar, inclusiv cele ce țin de majorarea Fondului de subvenții, pot fi aprobate în Legislativ doar în prima lectură, iar după formarea noului cabinet de miniștri aceste proiecte vor fi definitivate și neîntîrziat prezentate Parlamentului.

Andrian Candu a menționat că Comisia specială pentru elaborarea și aprobarea de către Parlament a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor va propune Parlamentului să examineze șase proiecte de lege, orientate spre dezvoltarea sectorul agricol în calitate de ramură strategică a economiei naționale. Totodată, patru din ele deja au fost coordonate cu agricultori. La următoarea ședință a Comisiei va continua identificarea soluțiilor pentru crearea unui mecanism avantajos de creditare a fermierilor, majorarea Fondului de subvenții a producătorilor agricoli. Toate proiectele trebuie să fie finalizate pînă la sfîrșitul săptămînii curente, semnate de toți membrii Comisiei speciale și incluse în procedura legislativă. „Comisia are rezultate palpabile, astfel, pînă la 1 iulie noi vom îndeplini toate promisiunile date producătorilor agricoli”, a specificat președintele Parlamentului Andrian Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?