X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu i-a solicitat Ministerului Finanțelor să găsească bani pentru majorarea fondului de subvenționare a agricultorilor

24 iun. 2015,, 11:00   Economie
2141 1
Канду призвал Минфин найти источники для увеличения фонда субсидирования аграриев
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a solicitat Ministerului Finanțelor și premierului interimar Nataliei Gherman să examineze suplimentar situația la capitolul executarea bugetului de stat pe anul curent, pentru a identifica surse financiare pentru majorarea Fondului de subvenționare a producătorilor agricoli, informează NOI.md.

Informația a fost comunicată jurnaliștilor de președintele Legislativului după ședința Comisiei speciale pentru elaborarea și aprobarea de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor. Andrian Candu le-a solicitat reprezentanților Ministerului Finanțelor prezentarea unui raport privind economiile acumulate în bugetul de stat la diferite capitole în prima jumătate a anului 2015, în vederea realocării acestora în Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli. De asemenea, spicherul a spus că va adresa un apel prim-ministrului interimar Natalia Gherman în vederea examinării bugetelor și rezervelor instituțiilor de stat, pentru identificarea surselor financiare care ar putea fi transferate în Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli.

Andrian Candu a menționat că în cadrul ședinței comisiei speciale, la care au participat reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, deputații au analizat propunerea de a realoca sursele financiare prevăzute în Fondul rutier pentru Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli. Reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au comunicat că în acordurile semnate de Republica Moldova cu partenerii externi în vederea reabilitării și modernizării infrastructurii drumurilor există prevederi clare referitoare la sumele care urmează să fie transferate în Fondul rutier. Prin urmare, o realocare a finanțelor din respectivul fond ar însemna sistarea debursării următoarei tranșe necesare pentru reabilitarea drumurilor.

În context, președintele Parlamentului a declarat că pentru majorarea Fondului de subvenționare a agricultorilor este necesar de identificat noi surse de finanțare, de revizuit bugetul și de examinat rezervele tuturor instituțiilor de stat, pentru a vedea de unde pot fi găsite mijloace suplimentare pentru producătorii agricoli. Potrivit lui Andrian Candu, optimal ar fi ca Fondul de subvenționare în agricultură să fie majorat cu circa 250-300 de milioane de lei. În acest sens, președintele Parlamentului a menționat că va trebui de revizuit Legea bugetului de stat pe anul 2015. Bugetul de stat poate fi modificat numai de un nou govern, care va avea toate competențele respective.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?