Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Mihail Saakaşvili: Rusia lucrează activ asupra proiectului „Basarabia”

23 iun. 2015,, 13:45   Politică
18674 12
Саакашвили: Россия активно работает над проектом "Бессарабия" в Одесской области
Foto: mk.ru
Rusia planifică să realizeze în regiunea Odessa proiectul supranumit "Basarabia", asupra căruia lucrează activ, consideră preşedintele administraţiei regiunii, fostul preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a declarat ieri la postul ICTV că "la Basarabia ucraineană, pînă de curînd mai mult se gîndea Vladimir Putin decît Guvernul Ucrainei".

"Dacă au proiectul «Basarabia»... Ei se pregătesc să facă ceva acolo...", a afirmat Saakaşvili, adăugînd că locuitorii regiunii urmăresc practic doar posturi ruseşti de televiziune, ceea ce contribuie la planurile agresive ale Kremlinului.

"În plus, acolo e o sărăcie totală, cele mai rele drumuri nu doar din Ucraina, dar şi în Europa. Nu este doar un drum, este drumul strategic din Ucraina în România, adică în Uniunea Europeană", a menţionat guvernatorul.

El recent a vizitat aceste raioane şi a recunoscut că unii localnici cu adevărat văd Ucraina doar în nuanţe gri.

"Ei acum sînt izolaţi. Şi unicul lucru pe care îl văd sînt funcţionarii hapsîni, drumuri oribile, care nu au fost reparate demult, procurorul regiunii Odessa, care blochează trecerea peste Dunăre, fiind o sursă de venit pentru localnici, judecătorul raionului Ismail, care a interzis ţăranilor să-și ia recolta...", a menţionat Saakaşvili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?