Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

În Moldova au fost realizate 168 de proiecte în domeniul eficienței energetice

22 iun. 2015,, 16:15   Economie
2486 0
168 проектов в области энергоэффективности на 400 млн. леев
Foto: yandex.ru
Pe parcursul ultimilor patru ani, din momentul creării Agenției pentru Eficiență Energetică, în Republica Moldova au fost realizate 168 de proiecte în domeniul eficienței energetice și resurselor regenerabile în valoare de circa 400 de milioane de lei. Informația a fost comunicată de viceministrul Economiei Tudor Copaci în cadrul seminarului „Implementarea politicii statului în domeniul eficienţei energetice şi surselor de energie regenerabilă”, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, atelierul de lucru a fost organizat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică (AEE) şi Fondul pentru Eficienţă Energetică (FEE) în cadrul celei de-a doua ediţii a Săptămînii Europene a Energiei Durabile în Republica Moldova, care este desfăşurată la Chişinău la iniţiativa Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

Tudor Copaci a subliniat că piaţa energiei regenerabile şi eficienţei energetice abia se dezvoltă în sistemul energetic al Republicii Moldova. Potrivit oficialului, primele rezultate deja pot fi vizibile, iar potenţialul este substanţial.

La rîndul său, directorul AEE, Mihail Stratan, a menţionat că în cei patru ani de activitate a instituţiei au fost obţinute rezultate bune, referindu-se în special la crearea unei instituţii transparente şi eficiente. „Unele rezultate sînt mai bune, altele mai modeste, totuşi, tendința de creştere şi potenţialul sînt majore. Avem toată certitudinea că foarte curînd se vor putea vedea mult mai multe rezultate palpabile cu care ne vom putea mîndri”, a spus Mihail Stratan.

Totodată, directorul executiv al FEE, Călin Negură, a menţionat că perspectivele de dezvoltare ale fondului sînt multiple, însă cele prioritare sînt consolidarea capacităţii instituţionale prin instruirea continuă a specialiştilor în domeniu, dezvoltarea cooperării cu partenerii de dezvoltare, dar şi utilizarea diverselor instrumente de finanţare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?