X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

În capitală încep Nopțile Pianistice

20 iun. 2015,, 12:30   Societate
3389 0

Foto: gandul.info

Începînd cu 24 iunie, la Sala cu Orgă din capitală se va desfășura Festivalul Nopților Pianistice, informează NOI.md.

La cea de-a XIII-a ediție a festivalului, organizatorii aduc în fața publicului capodopere ale marilor compozitori precum Rahmaninov, Mozart, Haydn, Bach și alții. Festivalul va dura patru zile și va include patru mari concerte.

O premieră pentru Republica Moldova va fi și Concertul în Si bemol major pentru pian la patru mîini în interpretarea pianiștilor din Moldova, Italia, Austria și Germania.

În prima seară vom asculta un recital de pian din partea lui Serghei Kuznețov (Rusia). Pentru 26 iunie organizatorii au pregătit o seară a concertelor de pian susținută de Orchestra Națională de Cameră.

Soliști: Greta Erharter – Sargsyan (Austria), Narek Alacedyan (Germania), duetul pianiștilor Elisabetta Gesuato și Elia Modenese (Italia) și Livica Știrbu-Sokolov (Moldova).

Un „Dialog la două piane”, susținut de Anatol Lapicus și Iurie Mahovici, va putea fi ascultat în seara zilei de 28 iunie.

Festivalul va culmina cu „Seara cvintetelor cu pian”, în cadrul căreia vor concerta Mihai Ungureanu (România) și Cvartetul Național de Coarde, condus de Cristian Florea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?