Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Osipov, Gherman sau Bride? Președintele urmează să desemneze un premier interimar

19 iun. 2015,, 10:51   Politică
3216 6

Osipov, Gherman sau Bride? Președintele urmează să desemneze un premier interimar
Foto: sputnik.md

După ce ieri Chiril Gaburici și-a exprimat refuzul de a asigura interimatul funcției de premier, șeful statului urmează să desemneze în această poziție pe unul dintre cei trei vicepremieri – Natalia Gherman, Victor Osipov și Stephane Bride. Prevederea se conține în articolul 101 din Constituție, informează NOI.md.

Recent și Curtea Constituțională a statuat că preşedintele are obligaţia constituţională de a numi un prim-ministru interimar pînă la formarea noului guvern în cazul imposibilităţii definitive de exercitare a funcţiei de către premierul demisionar. Actualul executiv urmează să îndeplinească doar funcţiile de administrare a treburilor publice, pînă la depunerea jurămîntului de către membrii noului guvern.

Precizăm că ieri Parlamentul a luat act de demisia Guvernului Gaburici. Fostul premier a anunțat că nu va asigura interimatul funcției din aceleași motive pentru care și-a dat demisia. Acesta a declarat că pentru a schimba sistemul creat în țară are nevoie de instrumente suplimentare și de sprijin din partea partidelor politice, de care însă nu dispune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?