Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Secretarul american al Apărării: Un guvern irakian puternic este principalul mod de combatere a terorismului

18 iun. 2015,, 12:50   Externe
2283 0

Foto: agerpres.ro

Construirea unui guvern irakian mai puternic reprezintă principalul instrument de contracarare a reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat secretarul american al Apărării, Ash Carter, în cursul unei întrevederi cu membri ai Camerei Reprezentanţilor, informează Voice of America.

"În Irak, este necesară o guvernare mai puternică, mai eficientă, un guvern pluriconfesional. Aceasta este singura modalitate de a obţine susţinerea din partea diverselor forţe şi de a lupta împotriva extremismului", a declarat Carter în faţa membrilor Comisiei Forţelor Armate din Camera Reprezentanţilor.

Printre alte modalităţi de combatere a reţelei teroriste Stat Islamic, Carter a menţionat alungarea militanţilor islamişti din Orientul Mijlociu, intensificarea operaţiunilor de spionaj şi blocarea campaniilor de recrutare.

"Operaţiunile împotriva teroriştilor au progresat. Au fost limitate avansurile militanţilor grupului terorist Stat Islamic, atît în Siria, cît şi în Irak", a dat asigurări Carter.

O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de cîteva luni raiduri aeriene în Irak şi Siria, împotriva poziţiilor militare ale organizaţiei sunnite Stat Islamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?