Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La baza participării Moldovei la expoziţia agricolă de la Milano a fost pus formatul „business pentru business” (FOTO)

17 iun. 2015,, 18:00   Business
3267 0
В основе участия Молдовы в сельскохозяйственной выставке в Милане - формат «бизнес для бизнеса»
Foto: noi.md
Informaţia privind faptul că pavilionul Republicii Moldova la expoziţia agricolă internaţională Expo Milano 2015 este gol şi în el doar se derulează filme cu dansuri populare a fost comentată pentru NOI.md de Ministerul Economiei şi Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Republica Moldova.

La baza participării Republicii Moldova la expoziţia Expo Milano 2015 a fost pus formatul B2B (business pentru business), a relatat pentru NOI.md reprezentantul Serviciului de presă al Ministerului Economiei Nicoleta Pădureţ. Această decizie a fost adoptată încă în perioada pregătirilor către participarea la această expoziţie şi aprobată de două guverne, deoarece lucrările de pregătire către acest eveniment au durat cîţiva ani.

În acest context partea moldovenească a renunţat la abordarea tradiţională, atunci cînd pavilionul se transformă într-un fel de depozit-magazin, a explicat Nicoleta Pădureţ. Proiectul de prezentare a ţării noastre la Expo Milano 2015 este gestionat de MIEPO (Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova). Specialiştii acestei Organizaţii au elaborat şi aprobat un program de manifestări al căror obiectiv principal este acordarea asistenţei exportatorilor naţionali şi cumpărătorilor potenţiali de mărfuri moldoveneşti în străinătate în stabilirea contactelor şi relaţiilor de afaceri. De aceea nu trebuie să ne mirăm că pavilionul Moldovei nu întotdeauna este plin şi în el nu sînt rafturi cu mărfuri.

Expertul în PR al MIEPO, Cristina Popa, a precizat pentru NOI.md că tema expoziţiei internaţionale Expo Milano 2015 este „Hrănirea planetei. Energie pentru viaţă”. Ţara noastră participă la un astfel de eveniment pentru prima oară. Scopul proiectului de participare a Moldovei la această expoziţie este atragerea investiţiilor şi extinderea posibilităţilor de exportare pentru ramura alimentară, vinicolă şi textilă a industriei naţionale.

„Realizarea programului întîlnirilor de afaceri în pavilionul Moldovei este în plin proces, a menţionat Cristina Popa. Astfel, la 4 iunie ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Ion Sula, a efectuat o vizită de lucru la Expo Milano 2015. El a participat la un şir de întrevederi cu reprezentanţii ţărilor partenere şi pieţelor potenţiale. În perioada 8-13 iunie Camera de Comerţ şi Industrie a organizat un tur de afaceri pentru reprezentanţi ai peste 20 de producători naţionali de textile”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?