Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Expoziție consacrată celor 70 de ani de la fondarea Universității de Medicină

17 iun. 2015,, 09:30   Societate
2778 0

Foto: usmf.md

Pe data de 17 iunie, la ora 11.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie naturală din capitală va fi vernisată expoziția „Valori bibliofile din colecția Koch restaurare în Republica Federală Germania”, informează NOI.md.

Această expoziție este consacrată jubileului de 70 de ani de la fondarea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”.

Recent, la Biblioteca Științifică Medicală a IP USMF „Nicolae Testemițanu”, s-au întors 168 de cărți din Colecția de carte veche și rară Koch, care au fost transmise temporar Bibliotecii Universității din or. Munchen, Republica Federală Germania, în scopul efectuării lucrărilor de restaurare.

Fundația Reemtsma din Hamburg a acordat un suport financiar pentru efectuarea lucrărilor de restaurare, instalarea sistemului de rafturi cu temperatură constantă „Zambelli” în depozitul nou din Complexul rezidențial „Nicolae Testemițeanu”, acordarea a 403 boxe speciale pentru păstrarea cărților vechi și rare din Colecția Koch, a unei mese de măsurare a parametrilor cărților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?