Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

UE pregateste „starea de urgenta”

16 iun. 2015,, 19:00   Externe
5077 4

Foto: business.hr

UE trebuie sa se pregateasca pentru declansarea "starii de urgenta", din cauza riscului intrarii Greciei in incapacitate de plati, afirma Guenther Oettinger, comisarul UE Economie si Societate Digitala, in timp ce premierul elen, Alexis Tsipras, a indemnat liderii europeni sa fie "realisti".Negocierile Greciei cu reprezentantii Comisiei Europene, ai Bancii Centrale Europene si ai Fondului Monetar International au intrat intr-un nou impas, astfel ca economia Greciei ar urma sa intre in incapacitate de plati de la 1 iulie.

„Trebuie sa elaboram un plan de urgenta pentru ca Grecia ar urma sa ajunga intr-o stare de urgenta”, a atras atentia Guenther Oettinger, citat de Reuters. „Sursele energetice, salariile sefilor politiei, resursele medicale si produsele farmaceutice trebuie asigurate”, a adaugat reprezentantul Germaniei in Comisia Europeana.

Insa premierul de extrema-stanga al Greciei, Alexis Tsipras, ajuns la putere prin promisiunea opririi austeritatii, le-a cerut liderilor europeni sa isi schimbe atitudinea. „Vom astepta cu rabdare pana cand institutiile financiare vor deveni realiste”, a declarat Tsipras pentru cotidianul grec Efimerida ton Syntakton. „Nu avem dreptul de a ingropa democratia europeana in locul unde s-a nascut”, a adaugat Tsipras.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?