Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Moldova trece din 17 iunie la televiziune digitală

16 iun. 2015,, 16:45   Ştiinţă şi IT
9494 5
Молдова переходит с 17 июня на цифровое телевидение
Foto: noi.md
Din 17 iunie Moldova, conform acordului Geneva-2006, trece de la televiziune analog la televiziune digitală.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, procesul de tranziţie la televiziunea digitală terestră se va implementa treptat, în decurs de 3 ani, perioadă în care reţelele ce difuzează semnal analogic şi cele care emit semnal digital vor funcţiona în paralel.

Ministrul Pavel Filip a anunțat că din 17 iunie canalele TV în format analogic nu vor beneficia de protecţie în caz de perturbaţii cauzate de canalele TV care transmit în format digital.

"Din acest considerent, recomandăm operatorilor să accelereze modernizarea reţelelor, pentru ca în decurs de doi-trei ani să corespundă noilor cerinţe", a spus el.

Pentru a recepţiona semnalul programelor televiziunii digitale terestre, este nevoie de un televizor în formatul DVB-T2 (cu receptor încorporat) sau un receptor STB, care costă $40.

Din punct de vedere tehnic, tranziţia la televiziunea digitală terestră va fi asigurată de ÎS "Radiocomunicaţii", operator naţional în domeniul difuzării programelor de radio şi televiziune în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?