Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ghimpu: Nu putem vorbi despre o nouă alianţă

16 iun. 2015,, 09:15   Politică
5791 2

Foto: nbm.md

Atît timp cît Parlamentul nu a luat act de demisia premierului Chiril Gaburici, în ţară nu există criză politică. Respectiv, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu vede rostul negocierilor pe marginea creării unei majorităţi parlamentare în contextul învestirii noului guvern. Declaraţia a fost făcută cu ceva timp în urmă de Mihai Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vor sau nu vor PD şi PLDM alianţă cu PL, trebuie să ne clarificăm. Ei public sînt cu PL-ul, dar de fapt cu PCRM-ul. Şi noi şi cetăţenii am obosit de o astfel de politică. Noi lăturaşi nu am fost şi nu vom fi. Alianţa înseamnă că partidele se întîlnesc şi discută despre crearea puterii de stat. Dar nu, dacă unul are cu un mandat mai mult, el este cumătrul cel mai mare. Dacă au început cu declaraţii publice, pentru noi este important să auzim răspuns la întrebările la care am convenit împreună cu partenerii europeni la Aeroport. PL nu va accepta o alianţă de dragul puterii”, a declarat Mihai Ghimpu.

„Apele sînt tulbure. PL nu a avut o propunere de formare a Alianţei. Aseară cînd d-ul Pistrinciuc a spus că am fost sunat, am răsfoit sunetele în telefon şi am văzut că am fost sunat de d-ul Filat. Dar vedeţi nu a început mai întîi cu sunetul şi apoi cu anunţul public. Şi încă una, demisia lui Gaburici încă nu a avut loc. Premierul şi Guvernul este în deplină funcţie. De aceea nu-i exclus că este un joc politic. Cînd o să fie depusă cerere la Parlament, atunci vom vorbi de o nouă alianţă. La moment avem alianţa PLDM-PD-PCRM. Nu avem criză politică. Guvern există, Parlament există, înainte dragii mei, construiţi Europa”, a adăugat Mihai Ghimpu.

Amintim că liderul Partidului Liberal Democrat şi al Partidului Democrat, Vlad Filat şi Marian Lupu au anunţat astăzi că încep negocierile privind formarea unei coaliţii majoritare de guvernare. Filat declara că urmează să-l contacteze pe Mihai Ghimpu pentru a purcede la crearea unei noi majorităţi parlamentare şi la învestirea rapidă a unui nou guvern, iar Lupu spunea că discuţii vor fi purtate atît cu PL, cît şi cu PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?