X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Peste 70 de tabere de odihnă vor funcționa în vara aceasta

15 iun. 2015,, 11:15   Societate
2869 0
В этом году детей ждут 70 летних лагерей
Foto: kchetverg.ru
În vara anului curent, în republică vor funcționa în jur de 70 de tabere de odihnă și cîteva tabere cu sejur de zi, informează NOI.md.

Pe lîngă cele peste 70 de tabere de odihnă, vor mai fi deschise tabere cu sejur de zi pentru copii cu vîrsta cuprinsă între șapte și 15 ani, în incinta instituțiilor de învățămînt sau în alte spații adaptate cerințelor sanitaro-igienice. Durata unui sejur în taberele cu finanțare publică va fi de 10-12 zile.

Beneficiarii biletelor la tabără vor fi copii cu vîrsta cuprinsă între șapte și 18 ani. Aceștia vor fi repartizați în grupe conform vîrstei, de cîte 20-25 de copii.

Copiii din familiile socialmente vulnerabile beneficiază de înlesniri la procurarea foilor în tabere de odihnă. De asemenea, de facilități se vor bucura și copiii care au obținut performanțe la studii sau sînt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

Toate taberele funcționează în temeiul autorizației sanitare și a permisului actualizat pentru fiecare schimb, eliberat de centrele teritoriale de medicină preventivă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?