Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candidatul pentru consilier în Chişinău l-a acuzat pe Dorin Chirtoacă de falsificarea diplomei

13 iun. 2015,, 10:15   Politică
13833 13

Кандидат в советники Кишинева: у Киртоакэ тоже фальшивый диплом
Foto: infotag.md

Candidatul pentru consilier municipal în Chişinău din partea blocului electoral "Lisat Poporului", Andrei Donică, ş-a acuzat oponentul electoral, liberalul Dorin Chirtoacă de falsificarea diplomei de absolvire a Academiei de Administraţie Publică pe lângă Preşedintele Moldovei.

El a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că "după depunerea cererii la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice a primit un răspuns în care este indicat ce diplomă şi ce facultate a absolvit Chirtoacă".

Donică a desfăşurat o anchetă proprie, în cadrul cărei s-a stabilit că Chirtoacă nu a frecventat nici orele, nici seminarele la Academie, şi de aceea diploma sa nu poate fi considerată valabilă.

"Conform programului de învăţământ, dacă studentul a absentat la peste 40% din prelegeri şi seminare, atunci acesta nu este admis la examene şi susţinerea lucrării", a spus candidatul.

Potrivit spuselor sale, "prorectorul, care l-a admis pe Chirtoacă la examene şi i-a semnat lucrarea de licenţă, era membru al Partidului Liberal şi nu-i putea refuza lui Chirtoacă".

Donică a menţionat că "alt rector al academiei, care în prezent este ministru al Afacerilor Interne, a confirmat că Chirtoacă nu venea la prelegeri şi seminare".

"După obţinerea informaţiei m-am adresat la Procuratura Generală şi alte structuri de drept cu solicitarea să fie deschis un dosar penal şi de a investiga actul de falsificare a diplomei", a spus candidatul.

El consideră că "PDM şi PL negociază ca Prim-ministrul al Moldovei să devină Dorin Chirtoacă".

Donică a îndemnat chişinăuienii să voteze pentru un om onest şi apolitic şi să nu mai voteze partidele care s-au discreditat.

El a menţionat că ",membrii blocului electoral "Lista Poporului" cum până la alegeri luptau cu corupţia, protejau drepturile cetăţenilor, la fel şi după alegeri o vor face", şi a îndemnat oamenii să votez pentru blocul care l-a desemnat candidat pentru Consiliul Municipal Chişinău la alegerile locale din 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?