Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

SUA au cheltuit în total 2,7 miliarde de dolari în lupta împotriva grupării Stat Islamic

12 iun. 2015,, 16:20   Externe
2090 0

Foto: rt.com

Statele Unite cheltuiesc peste nouă milioane de dolari pe zi în războiul împotriva grupării Stat Islamic şi au alocat pînă în prezent 2,7 miliarde de dolari în campania de bombardament, relatează BBC News Online.

O coaliţie internaţională desfăşoară atacuri aeriene în Irak şi Siria începînd din august. Prima analiză a costurilor Statelor Unite, publicată de Pentagon, arată că două treimi din bani au mers către forţele aeriene.

Această informaţie intervine în timp de Congresul a respins legislaţia care interzice alte cheltuieli. Camera Reprezentanţilor a aprobat un buget de 579 de dolari pentru Apărare. Aceasta a respins un amendament care cerea încetarea finanţării luptei împotriva SI pînă cînd Congresul nu aprobă o nouă autorizaţie pentru folosirea forţei.

Costul operaţiunii militare a SUA a crescut puternic de la începutul său, în august, în Irak. În această săptămînă, Casa Albă a anunţat trimiterea altor 450 de militari în Irak, ceea ce ridică numărul acestora la 3.500. Dar oficialii au subliniat că acestea nu sînt trupe de luptă şi că misiunea SUA este aceea de a antrena forţele locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?