Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Patru operatori de pe piața produselor petroliere riscă retragerea licenței

12 iun. 2015,, 16:30   Business
4169 3

Четырем операторам рынка нефтепродуктов грозит отзыв лицензий
Foto: novostipmr.com

Patru operatori de pe piața produselor petroliere din Moldova riscă să-și piardă licența pentru desfășurarea activității pe piață, dacă nu vor îndeplini prescripțiile emise de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de înlăturare a încălcărilor ce țin de mecanismul de formare, calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, relatează NOI.md.

ANRE nu citează denumirile acestor companii. Agenția a comunicat că, în cadrul controalelor efectuate de experții ANRE, s-a stabilit că acești patru operatori de pe piața petrolieră încalcă mecanismul și principiile de formare a prețurilor stabilite de Metodologia de calculare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere.

S-a constatat, în special, că ei nu ţin evidenţa separată a cheltuielilor pentru comercializarea produselor petroliere cu ridicata şi comercializarea produselor petroliere cu amănuntul şi altor activităţi, ceea ce contravine Legii privind piaţa produselor petroliere și Metodologiei de calculare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere.

În plus, la aceste companii lipsește evidența contabilă separată a veniturilor pe tipuri de produse petroliere, ceea ce nu permite verificarea prețurilor de comercializare a acestora. Astfel, ANRE a accentuat că, în cazul în care companiile nu vor îndeplini prescripţiile emise de regulatorul energetic, ele riscă să fie sancţionate în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, inclusiv prin suspendarea sau retragerea licenței de activitate

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?