X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chiril Gaburici demisionează din funcția de premier

12 iun. 2015,, 11:06   Politică
6834 15

Ultima oră! Chiril Gaburici demisionează din funcția de premier
Фото: noi.md

Premierul Chiril Gaburici a anunțat astăzi că demisionează din funcția de prim-ministru. Acesta și-a exprimat speranța că demisia sa va determina formarea unei coaliții majoritare, notează NOI.md.

Șeful executivului a sugerat că decizia pe care a luat-o are legătură cu dosarul intentat de Procuratura Generală, în privința diplomelor sale de studii.

„Îmi pare rău că am lăsat subiectul absenței sau prezenței unei diplome să ia conotații politice și să fie folosit drept un instrument pentru jocurile politice. Am insistat în această perioadă ca organele de drept să înceapă să-și facă meseria. Fac astăzi un anunț fără precedent în Republica Moldova. Îmi depun demisia. Odată cu această decizie, nu va exista suspiciunea că ancheta nu s-a desfășurat corect. Sper ca subiectul diplomei mele, lipsit de importanță obiectivă, va fi scos de pe ordinea de zi. Gestul meu nu este un pas înapoi, dar unul înainte pentru țară”, a punctat Gaburici.

Totodată, acesta a lansat un apel către liderii coaliției de guvernare să purceadă la crearea unei coaliții majoritare în Parlament, care ar asigura implementarea reformelor și accelerarea luptei cu corupția.

„Vreau ca liderii coaliției să vadă în demisia mea un start imediat al formării unei noi majorități parlamentare și a unui nou guvern. Nu cred că putem mima reforme. Sînt sigur că sînt necesare măsuri urgente pentru a redresa lucrurile, în caz contrar vom rămîne prizonieri ai situației actuale. Gestul meu nu este unul politic, ci este un pas foarte bine calculat”, a precizat Gaburici.

Precizăm că Guvernul condus de Chiril Gaburici a fost învestit pe 18 februarie curent, cu votul deputaților PLDM, PD, PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?