X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Parlamentul European cere plecarea imediată a lui Blatter

11 iun. 2015,, 21:00   Externe
3176 3

Foto: lenta.ru

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție care cere înlocuirea "imediată" a lui Joseph Blatter, pentru a fi realizate "reformele urgente necesare" forului fotbalistic mondial (FIFA), zguduit de mai multe afaceri de corupție, anunță AFP. Europarlamentarii au votat cu o majoritate covârșitoare, prin ridicarea mâinii, această rezoluție pregătită împreună de cele șapte grupuri din Parlament, reunit în sesiune plenară la Strasbourg (Franța).

În acest text fără caracter constrângător, ce are valoare de presiune politică, europarlamentarii salută "demisia lui Joseph Blatter de la președinția FIFA precum și anchetele penale în curs".

Ei cer însă organizației să aleagă "un președinte provizoriu potrivit, pentru a-l înlocui imediat pe Joseph Blatter". Acesta dorește să rămână în funcție până la alegerea urmașului său, ce nu este prevăzută mai devreme de sfârșitul lui 2015.

Deși a câștigat al cincilea său mandat consecutiv în fruntea FIFA, Blatter a demisionat pe 2 iunie, la mai puțin de o săptămână după ce mai mulți înalți oficiali au fost arestați sub acuzația de corupție de poliția elvețiană și de procurori americani. Blatter va asigura conducerea FIFA până la noile alegeri.

Comitetul Executiv al FIFA se va reuni în luna iulie pentru a discuta și stabili data alegerilor pentru președinția acestui for. Congresul ar urma să aibă loc între decembrie 2015 și martie 2016, potrivit lui Domenico Scala, ce va superviza procedura electorală a FIFA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?