X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Blocul electoral „Iurie Leancă” acuză o serie de partide de corupţie şi fals în rapoartele financiare

11 iun. 2015,, 15:40   Politică
4066 1
Блок Лянкэ обвиняет конкурентов в коррупции и фальсификации финотчетов
Foto: epochtimes-romania.com
Blocul electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă" (PPEM) acuză unele partide de corupţie şi falsificare a rapoartelor financiare. Acuzația a fost adusă joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către candidatul PPEM la funcţia de primar de Chişinău, Oazu Nantoi, relatează agenţia "Infotag".

Potrivit candidatului, Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM), Partidul Liberal (PL) şi Partidul Socialiştilor (PSRM) fie exercită presiuni administrative asupra prestatorilor de servicii pentru a primi tarife ireale, fie promovează contabilitatea dublă, pentru a prezenta Comisiei Electorale Centrale rapoarte financiare false despre cheltuielile în campania electorală.

Nantoi a spus că cheltuielile prezentate de partide pentru panourile publicitare sînt mult sub cele reale.

"Platforma Populară Europeană din Moldova a plasat în municipiul Chişinău doar 26 de panouri pentru două săptămîni şi aceasta ne-a costat 120 de mii de lei. Totodată, Partidul Socialiştilor ar fi achitat 663 de mii de lei pentru 46 de panouri electorale, PLDM – 464 mii lei pentru 33 de panouri, Partidul Democrat ar fi achitat pentru 60 de panouri 835 de mii de lei, iar PL – 800 de mii de lei pentru 70 de panouri", a spus candidatul, menţionînd că, spre deosebire de PPEM, care a arendat panourile pentru două săptămîni, partidele menţionate le-au arendat pentru două luni.

Potrivit lui Nantoi, la compararea cheltuielilor devine evident că aceste partide mint.

"Acestea fie promovează contabilitatea dublă, fie exercită presiuni administrative asupra prestatorilor de servicii pentru a primi tarife ireale. Aceste partide mint atunci cînd promit lupta cu corupţia şi în caz de succes în mod corespunzător vor gestiona banii publici", a spus candidatul.

Liderul blocului, fostul premier Iurie Leancă, a îndemnat structurile abilitate să verifice cheltuielile concurenţilor electorali, care promovează standardele duble.

"Pe lîngă CEC şi Serviciul Fiscal, şi reprezentanţii societăţii civile ar trebui să fie interesaţi de aspectul finanţărilor acestor partide, care comit abateri de la legislaţie", a spus politicianul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?