X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Șevciuc: Nu sîntem dispuși să luptăm cu cineva

11 iun. 2015,, 10:00   Politică
3736 5
Foto: novostipmr.com
În momentul de față noi nu dispunem de informații privind amenințarea militară directă, a declarat Președintele Evgheni Șevciuk.

El a chemat transnistrenii să „nu reacționeze la bîrfe și zvonuri”. Șeful statului a susținut o ședință a Consiliului de Securitate, la care s-au discutat chestiunile privind menținerea ordinii de drept și a capacității de apărare a Transnistriei.

Asigurarea securității țării în condițiile situației create este principalul subiect discutat la Consiliul de Securitate. Astăzi se atestă o concentrație a forțelor și mijloacelor suplimentare din partea Ucrainei, în nemijlocita apropiere de frontierele Transnistriei. În afară de aceasta, s-au intensificat pregătirile forțelor și mijloacelor din Moldova, aici se desfășoară exerciții, precum și pregătirile subdiviziunilor speciale cu atragerea specialiștilor occidentali.

Evgheni Șevciuc, președintele Republicii Moldovenești Nistrene: „În momentul de față nu există informații exacte referitor la viitoarele amenințări militare sau planuri vizavi de Transnistria. Totodată, noi nu putem să atragem în perioada curentă o atenție mai susținută acestei situații în curs de dezvoltare. La Consiliul de Securitate s-au examinat chestiunile privind acumulările suplimentare pentru menținerea ordinii de drept în republică, menținerea capacității de apărare a acesteia”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?