X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ziua Grănicerului, marcată astăzi în Moldova

10 iun. 2015,, 12:30   Societate
9687 1

Foto: radiochisinau.md

Astăzi, grănicerii din Republica Moldova marchează sărbătoarea lor profesională. Ziua Grănicerului a fost instituită prin decret prezidențial în mai 1995, informează NOI.md.

Cu această ocazie, șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, le-a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care își sărbătoresc ziua profesională:

„Astăzi se fac 23 de ani de la crearea autorității de frontieră a Republicii Moldova și 3 ani de cînd aceasta s-a transformat în Poliție de Frontieră, cea cu «abordări moderne pentru o frontieră sigură».

Profesionalismul, perseverența, abnegația și flexibilitatea de care dați dovadă demonstrează însă că sînteți fermi în angajamentele pe care vi le-ați asumat și pregătiți să răspundeți tuturor provocărilor.

Îmi exprim aprecierea pentru cei care au stat la baza unei instituții cu tradiții și valori, cei care au dezvoltat-o și au adaptat-o necesităților timpului și celor care continuă să contribuie la progresul Poliției de Frontieră. Mulțumesc veteranilor, actualilor și viitorilor polițiști de frontieră.

Vă doresc sănătate, forță și ambiție pentru a excela profesional, satisfacție din munca pe care o faceți, curaj pentru a vă realiza toate aspirațiile și înțelegerea celor dragi!”.

În partea de vest Moldova se învecinează cu România, iar în cea de est – cu Ucraina. Lungimea totală a frontierelor constituie 1906 kilometri. În fiecare zi paza frontierei de stat este asigurată de 600 de grupuri mobile de grăniceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?