X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Chirtoacă este gata să schimbe postul de primar pe fotoliul de premier

10 iun. 2015,, 10:20   Politică
8517 14
Foto: noi.md
Dorin Chirtoacă nu va concura serios pentru cel de-al treilea mandat de primar general al municipiului Chișinău, deoarece liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, și Vladimir Plahotniuc, care controlează Partidul Democrat, au convenit să-l desemneze în calitate de prim-ministru în locul lui Chiril Gaburici, anunță proiectul informațional „InMoldova” cu referire la o sursă din primăria capitalei, notează NOI.md.

Potrivit InMoldova.com, un angajat al Primăriei, apropiat lui Dorin Chirtoacă, a comunicat în bază de anonimat că la întrevederea secretă dintre Mihai Ghimpu și Vladimir Plahotniuc din noaptea de 5 spre 6 iunie s-a ajuns la un acord potrivit căruia în schimbul funcției de prim-ministru pentru Dorin Chirtoacă liberalii vor reveni în Alianță și în Moldova se va constitui o majoritate parlamentară.

În opinia InMoldova, prin aceasta se explică mitingul scandalos al liberalilor din 7 iunie. Ei pur și simplu au mimat confruntarea cu activiștii Platformei „Demnitate și Adevăr”, deoarece decizia de a renunța la un nou mandat la primăria capitalei deja a fost luată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?