Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Germania a achiziţionat un sistem de apărare antirachetă

10 iun. 2015,, 04:00   Externe
4036 4

Foto: antena3.ro

Germania a semnat un contract pentru achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă dezvoltat în colaborare cu Statele Unite şi Italia, informează Deutsche Welle, conform Mediafax.

Guvernul Germaniei a optat pentru achiziţionarea Sistemului antiaerian cu rază medie de acţiune (Medium Extended Air Defense System - MEADS), dezvoltat de compania americană Lockheed Martin în colaborare cu grupul german MBDA şi cu firme italiene.

Prin această opţiune, Guvernul de la Berlin a refuzat propunerea achiziţionării sistemului Patriot, al companiei americane Raytheon. Potrivit postului german ARD, contractul pentru cumpărarea sistemului MEADS este de 4 miliarde de euro, primind inclusiv aprobarea lui Volker Wieker, şeful Statului Major al armatei germane.
"Sistemul MEADS combină modalităţi superioare de protecţie într-o manieră flexibilă, pentru contracararea rachetelor balistice, a rachetelor de croazieră a dronelor şi avioanelor", a comunicat grupul MBDA.

Proiectul privind dezvoltarea unui sistem antiaerian şi antirachetă a fost iniţiat în urmă cu zece ani. Noul sistem va înlocui actualele echipamente antirachetă ale armatei germane - Patriot, produse de compania americană Raytheon în anii 1980.
Sistemul antirachetă MEADS este amplasat pe platforme mobile, putând distruge rachete balistice şi avioane şi având o rază de acţiune de 360 de grade.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?