X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Au început lucrările de reparație capitală a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfînt

9 iun. 2015,, 17:40   Societate
3883 5

Au început lucrările de reparație capitală a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfînt
Foto: livejournal.com

Astăzi, 9 iunie, în capitală au demarat lucrările de reparație pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt. În special, este vorba de lucrările de pozare a rețelelor electrice pentru iluminatul stradal, de-a lungul bulevardului, transmite NOI.md.

Pentru a preveni, pe cît este posibil, inconveniențele create participanţilor la trafic, antreprenorul va începe lucrările pe mai multe sectoare concomitent, şi anume: 1) din direcţia bd. Constantin Negruzzi spre Piaţa Marii Adunări Naţionale; 2) din Piaţa Marii Adunări Naţionale în direcţia bd. Constantin Negruzzi şi 3) din Piaţa Marii Adunări Naţionale în direcţia Calea Ieşilor.

În legătură cu executarea lucrărilor, acțiunile și manifestațiile publice, în special cele de amploare, planificate în anumite zone centrale, inclusiv în PMAN, vor fi relocalizate în alte spații.

Astfel, se anunță că manifestația prevăzută pentru data de 11 iunie curent urmează a fi transferată într-o altă locație, conform înțelegerilor la care se va ajunge împreună cu organizatorul.

Lucrările respective se desfăşoară în cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 6 străzi principale din zona centrală a Chişinăului. Valoarea totală a proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane” este de 22 de milioane de euro şi cuprinde următoarele străzi: bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, bd. Negruzzi, str. Vasile Alecsandri, 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina, cu o lungime totală de 14,3 kilometri.

Conform proiectului, volumul deplin de lucrări cuprinde reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor, crearea locurilor de parcare şi modernizarea iluminatului stradal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?