Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Găgăuzia a fost calculat prejudiciul provocat de ploile puternice

8 iun. 2015,, 17:00   Economie
3104 2
В Гагаузии подсчитали ущерб от непогоды
Foto: gagauzia.md
În autonomia găgăuză a fost calculat prejudiciul provocat de vîntul puternic și ploile cu grindină, care cel mai mult i-au afectat pe locuitorii satului Cișmichioi, informează NOI.md.

Potrivit Comitetului Executiv de la Comrat, vicepreședintele Comitetului Vadim Ceban a comunicat că în localitatea menționată, din cauza vremii au fost afectate 72 de gospodării, prejudiciul material ridicîndu-se la 64,4 mii de lei. Totodată, în Cișmichioi au fost afectate 775 ha de terenuri agricole, suma prejudiciului în sectorul agrar cifrîndu-se la 3 milioane 554 lei.

Vadim Ceban a mai menționat că grupul de experți întocmește raportul privind liceul din Cișmichioi, care, din cauza vîntului puternic și a grindinei, a rămas fără acoperiș. Pentru restabilirea acoperișului există două căi – din contul mijloacelor proprii sau din contul antreprenorului. „Urmează să așteptăm rezultatele expertizei, care va stabili persoanele vinovate”, a spus funcționarul găgăuz.

Vadim Ceban a menționat că prejudiciul pricinuit sectorului privat va fi acoperit prin eforturi comune de Comitetul Executiv, Administrația raională Vulcănești și Primăria Cișmichioi. „La această etapă vom solicita alocarea 50 de mii de lei din fondul de rezervă pentru a-i ajuta pe locuitorii satului. Administrația raională oferă 5 mii de lei, iar Primăria Cișmichioi alte 10 mii de lei”, a spus Vadim Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?