X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Usatîi: Pentru destabilizarea situației la Chișinău de peste Prut au sosit 500 de cetățeni ai României

6 iun. 2015,, 14:30   Politică
4453 14
Для дестабилизации ситуации в Кишинев из-за Прута прибыло более 500 граждан Румынии - Усатый
Foto: moldova24.info
Pentru destabilizarea situației în Moldova, în ajunul alegerilor locale din 14 iunie la Chișinău au sosit peste 500 de cetățeni ai României, a declarat liderul „Partidului Nostru” Renato Usatîi.

„Cel mai groaznic lucru ar fi acapararea țării prin intermediul unei lovituri de stat, care va duce la aceea că la 14 iunie nu vor mai avea loc alegeri”, a spus Usatîi, luînd cuvîntul în cadrul emisiunii „Vinerea cu Anatol Golea” de pe postul de televiziune RTR-Moldova în seara zilei de 5 iunie.

Potrivit lui Usatîi, în timpul acțiunii de protest a Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” (DA), programată pentru 7 iunie, se pregătesc provocații, despre care „Partidul Nostru” a avertizat organele de drept.

Potrivit informației lui Usatîi, la destabilizarea situației se pregătesc să participe partidele lui Vlad Filat și Mihai Ghimpu.

„PLDM a ordonat activiștilor săi din teritoriu să sosească cu corturi duminică după amiază la Chișinău”, susține liderul PN.

Apreciind intenția lui Ghimpu de a aduce tehnica grea la mitingul PL, organizat concomitent cu acțiunea de protest a Platformei DA, Usatîi a spus că acest lucru se face la fel în scopul provocării situației.

Usatîi spune că la mitingurile DA și PL ar putea apărea provocatori în maiouri cu simbolica „Partidului Nostru”, care vor încerca să provoace tulburări. O altă provocare ar putea fi devastarea oficiului „Partidului Nostru”, susține liderul acestuia.

„Ghimpu vrea să-și facă un loc la soare, în fața lui Plahotniuc. Ei îl pierd pe Voronin (în calitate de partener) după alegerile locale și acesta este unul din examene, pe care trebuie să-l susțină Ghimpu, pentru a se manifesta drept partener al lui Plahotniuc”, a declarat Usatîi.

„Astăzi la Chișinău se află peste 500 de cetățeni ai României, sosiți pentru a participa la aceste evenimente”, a declarat Usatîi.

Potrivit lui, o parte din acești provocatori potențiali locuiesc sub formă de sportivi în căminul Colegiului Financiar.

„Ei vor merge astăzi la orice pentru a rămîne la guvernare”, a declarat Usatîi. „Toți înțeleg că „Partidul Nostru” și Partidul Socialiștilor vor acumula împreună 60-70 la sută la alegerile consilierilor și primarilor, iar alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la toamnă, cel tîrziu în aprilie 2016”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?