X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

„Salutări din Moldova” – expoziție ce reflectă diversitățile Moldovei

5 iun. 2015,, 15:45   Societate
2022 0
Художники передают «Привет из Молдовы»
Foto: wordpress.com
Astăzi, începînd cu ora 19.00, în incinta Casei Zemstvei Guberniale din Chișinău va fi vernisată, expoziția „Salutări din Moldova” – expoziție de grup, informează NOI.md.

„Salutări din Moldova” este rezultatul unei analize concepute cu scopul de a iniția un dialog deschis cu publicul, aceasta fiind o reflecție a diversității și ambiguității teritoriului Moldovei.

Expoziția își propune să promoveze lucrările tinerilor artiști contemporani, lăsînd la o parte teritorialitatea politică, deschizînd scena unor noi idei care adaugă valori pozitive unui dialog multicultural. Totodată, este abordat conceptul de identitate a Moldovei, care pune la îndoială locul unde începe și unde se termină granița dintre politică și poezia națiunii.

„Etnografia, istoria și granițele politice sînt doar niște factori care construiesc și modelează o regiune, actualitatea fiind mult mai complexă în condițiile în care teritoriul e divizat socio-politic. De aceea acest proiect propune să fie o abordare care pune la îndoială diferențele și asemănările aceluiași teritoriu, creînd o metaforă despre ce este națiunea în ziua de azi”, menționează organizatorii expoziției.

Cu acest scop au fost invitați artiști din Chișinău, Tiraspol, Iași și Bacău: Anton Polyakov, Oana Bivolaru, Vova Malostev, Andrei Vengheac și George Hneda, pentru a reprezenta această nouă abordare teritorială și a crea un peisaj imaginar, folosindu-se de astfel de instrumente artistice precum fotografia, performance-ul și arta video. Ei ne invită la o călătorie pentru a înțelege nevoile și dorințele fiecărui individ în viața lui cotidiană. Fiecare expresie artistică propune o nouă perspectivă intimă și personală, sugerînd diverse teme și simboluri deschise pentru interpretările fiecărui privitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?