X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Datele preliminare privind daunele provocate de ploile cu grindină

5 iun. 2015,, 10:30   Economie
3163 0
Предварительные данные по ущербу от дождей с градом
Foto: wordpress.com
Ploile abundente cu grindină și vînturi puternice, care au căzut ieri în Moldova, au afectat multe sate din sudul și nordul țării. Agricultura a suferit daune considerabile. Valoarea exactă a pagubelor abia urmează a fi stabilită, relatează NOI.md cu referire la informaţiile operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

În satul Cişmichioi din UTA Găgăuzia, ploaia a distrus peste 700 ha de grădini particulare, 23 ha de vii şi a deteriorat foile de ardezie de pe 15 case de locuit. Vîntul a smuls ţigla metalică de pe acoperişul liceului din localitate.

În raionul Cantemir, satul Chioselia, mai multe hectare de culturi agricole au fost compromise. Ploaia a făcut ravagii şi în nordul ţării, unde două localităţi din raionul Floreşti au fost afectate. În localitatea Alexeevca au fost compromise 25 ha de livezi, iar în satul Frumuşica ploaia a distrus peste 135 ha de porumb. În localitatea Larga, raionul Briceni au fost afectate mai multe hectare de livezi. Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suprafeţele distruse şi suma prejudiciului material.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?