X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Zeci de mii de persoane au manifestat contra G7 la Munchen

5 iun. 2015,, 10:35   Externe
2361 0

Foto: agerpres.ro

Zeci de mii de persoane au participat joi la Munchen (sudul Germaniei), sub un soare arzător și în calm, la o primă manifestație contra desfășurării duminică și luni în regiune a summitului șefilor de stat și de guvern din G7.

Potrivit organizatorilor care se așteptau la 30.000 de participanți, în cele din urmă 40.000 de persoane au mărșăluit prin centrul capitalei bavareze, în timp ce poliția locală a anunțat la rîndul ei 34.000 de manifestanți, notează AFP.

În această zi de vacanță în Bavaria pentru sărbătoarea catolică Trupul și Sîngele Domnului, parada a avut loc într-o atmosferă de bună dispoziție, în timp ce unii aleși conservatori bavarezi se temeau ca manifestația să nu degenereze în incidente violente.

Adunați la apelul partidelor de opoziție Die Linke (stînga radicală) și Verzii, mai multor organizații sindicale și asociații de protecție a mediului, manifestanții au mărșăluit în spatele unei banderole pe care scria: "stop TTIP (Acordul de liber schimb între UE și SUA), salvarea climei, combaterea sărăciei".

Ei au vrut să-și facă auzită vocea înainte ca liderii din cele șapte țări cele mai industrializate ale planetei să se întîlnească la Castelul Elmau, la o sută de kilometri de Munchen, începînd de duminică.

Manifestația de la Munchen este preludiul altor acțiuni de protest vizînd summitul G7, organizat sub o puternică protecție a poliției.

Manifestații vor avea loc de asemenea la Garmisch-Partenkirchen, cel mai apropiat orășel de Elmau, sîmbătă și duminică, ziua ce marchează deschiderea oficială a summitului G7.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?