X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Monitorizarea presei denotă reflectarea părtinitoare a campaniei electorale la posturile TV

5 iun. 2015,, 11:00   Politică
3127 0
Мониторинг СМИ: на телеканалах предвзятое освещение избирательной кампании
Foto: ipn.md
Monitorizarea surselor media denotă reflectarea părtinitoare a campaniei electorale din partea posturilor de televiziune. Constatarea a fost făcută de preşedintele Centrului Independent de Jurnalism (CIJ), Nadine Gogu, care a prezentat joi rezultatele noii monitorizări, relatează Infotag.

Potrivit ei, experţii CIJ menţionează "majorarea numărului de informaţii părtinitoare şi lipsa diversităţii de opinie în sursele media ce reflectă campania electorală".

"În perioada de monitorizare, între 15 şi 30 mai, marea parte a surselor mass-media a fost axată pe promovarea activă a unor anumiţi candidaţi pe publicitate ascunsă sau prezentarea într-o lumină proastă sau discreditarea adversarilor candidaţilor sprijiniţi de acestea", a menţionat Gogu.

Ea a mai specificat că la cinci posturi TV monitorizate (Moldova 1, TV 7, Prime, Accent TV şi Canal 2), "pluralismul de opinii suferă din cauza politicii redacţionale părtinitoare şi reflectarea unilaterală a subiectelor, fără reflectarea unei opinii alternative".

"Majoritatea informaţiilor ce vizează subiecte discutabile nu au asigurat spectatorilor balanţa de surse şi nu au acordat dreptul la replică părţii acuzate", a spus experta.

Raportul arată că numărul ştirilor electorale la postul TV Prime s-a dublat, majoritatea lor fiind părtinitoare şi dezechilibrate.

"Cele mai solicitate surse ale lor şi principalii figuranţi sînt reprezentanţii PDM, iar asemenea atitudine este caracteristică pentru presa de partid. Canal 2, de asemenea, din toţi concurenţii electorali îl preferă pe cel al PDM. Posturile TV Moldova 1 şi TV7 s-au comportat relativ echidistant şi imparţial, asigurînd diversitatea surselor", se menţionează în raport.

Postul Accent TV în perioada de monitorizare a difuzat cele mai multe ştiri electorale, fiecare a patra dintre care a fost părtinitoare. Postul a favorizat activ Partidul Socialiştilor sub formă de ştiri pozitive de la evenimentele electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?