X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Statul Islamic folosesc apa ca armă în vestul Irakului

4 iun. 2015,, 16:50   Externe
2490 0

Foto: agerpres.ro

Militanţii grupării teroriste Stat Islamic au închis vanele unui baraj de pe rîul Eufrat din vestul Irakului, ceea ce reduce fluxul de apă şi le oferă mai multă libertate de mişcare pentru a ataca forţele guvernamentale situate în aval, pe malul sudic, au declarat oficiali locali.

Combatanţii au redirecţionat cursul apei în avantajul lor în zona confruntărilor din jurul oraşului Ramadi. Această tactică ameninţă de asemenea provinciile sudice cu seceta, în condiţiile în care apa a fost redusă la niveluri îngrijorătoare, au precizat oficialii.

Rîul Eufrat a reprezentat o barieră între militanţii care controlează malul nordic şi forţele proguvernamentale care încearcă să avanseze spre Ramadi pe partea opusă.

Un purtător de cuvînt al guvernatorului provinciei Anbar, a cărei capitală este Ramadi, a declarat că forţele de securitate vor fi nevoite să se repoziţioneze de-a lungul rîului, pentru a preveni infiltrarea insurgenţilor.

"Anterior, trebuia să monitorizeze doar podurile şi unele zone, dar acum tot rîul va fi traversabil", a precizat Hikmat Suleiman.

Gruparea Stat Islamic a mai încercat şi în trecut să folosească apa ca armă, în războiul său împotriva Guvernului irakian.

Vara trecută, militanţii au ocupat barajul de la Mosul, din nordul Irakului, şi au ameninţat că vor scufunda Bagdadul, înainte să fie respinşi de forţele kurde, sprijinite de bombardamentele coaliţiei internaţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?