Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Anul culturii ruse va fi marcat la Chișinău

3 iun. 2015,, 18:10   Societate
3574 0
В Кишиневе отметят Год русской культуры
Foto: eurasianews.md
Joi, 4 iunie, la Chișinău, în incinta Centrului Cultural Rus al Fundației „Russki mir” se vor desfășura un șir de acțiuni dedicate Anului culturii ruse, informează NOI.md.

Prin manifestațiile ce vor avea loc în această zi se numără inaugurarea expoziției omului de cultură, profesorului Alexei Colîbneac. Pictorul își va expune lucrările grafice realizate pe marginea operelor lui Pușkin.

De asemenea, se va desfășura o masă rotundă cu genericul „Literatura rusă în spațul moldovenesc multietnic”, în cadrul căreia vor participa profesori de la catedrele de limba și literatura rusă din colegiile și liceele din capitală.

Conducătorul Centrului Cultural Rus al Fundației „Russki mir”, Vladimir Nosov, a declarat pentru Sputnik Moldova: „Ne mîndrim cu faptul că «Russki mir» a devenit demult un spațiu spiritual și intelectual pentru toți cei interesați de cultura rusă. Noi organizăm sistematic prezentări de cărți noi în limba rusă, întîlniri cu oameni de litere din ambele țări, dar și acțiuni dedicate unor date importante din istoria țărilor și a popoarelor noastre”.

Evenimentele vor fi organizate de Centrul rus al Fundației „Russki mir”, în colaborare cu Asociația Internațională de Prietenie și Colaborare „Moldova și Rusia”, cu susținerea Centrului Rus de Știință și Cultură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?