X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gaburici, nemulțumit de majorarea prețurilor la pașapoartele biometrice

3 iun. 2015,, 17:32   Societate
3788 1

Gaburici, nemulțumit de majorarea prețurilor la pașapoartele biometrice
Foto: gov.md

Premierul Chiril Gabuirici optează pentru revizuirea metodologiei prin care sînt stabilite prețurile pentru perfectarea pașapoartelor biometrice. Totodată, șeful executivului este de părere că termenul de bază, de 30 de zile, prestabilit pentru perfectarea unui pașaport este prea extins. Subiectul a fost pus în discuție la ședința de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.

„Nu mi se pare normal ca prețurile la un serviciu pentru populație să fie stabilit prin ordinul semnat de șeful întreprinderii. Este totuși un serviciu pentru cetățeni, și nu orientat spre obținerea unor venituri”, a spus Gaburici.

Explicația ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, precum că prețurile se stabilesc în baza metodologiei aprobate de guvern nu l-a convins însă pe premier. „Atunci consider că trebuie revăzută metodologia, pentru că peste noapte să fie modificate așa tarifele, atunci cetățenii noștri cu ce rămîn? În special în perioada asta, cînd toată lumea se pregătește de vacanță”, a punctat Gaburici.

Potrivit lui Pavel Filip, cheltuielile pentru întocmirea pașapoartelor biometrice au fost optimizate în limita posibilităților. „Cred că nimeni nu ține minte că pașaportul costa 2150 de lei atunci cînd am venit în funcție. Noi am optimizat toate aceste cheltuieli și am revenit la prețul lui de cost, care era atunci 700 de lei, între timp s-a schimbat și cursul valutar”, a spus Filip.

Precizăm că tarifele pentru perfectarea pașapoartelor biometrice au crescut cu 150 de lei, de la 700 la 850 de lei. Acest preț este valabil pentru perfectarea documentului în decurs de 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?