X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Kremlinul nu este de acord cu termenul 'anexare' folosit de Merkel în articolul său despre Crimeea

3 iun. 2015,, 19:00   Externe
6435 19

Foto: ruvr.ru

Kremlinul nu este de acord cu termenul 'anexare' pe care cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, l-a folosit referitor la 'realipirea' Crimeii la Rusia, a declarat miercuri Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin, comentând articolul Angelei Merkel publicat în Globe and Mail, informează agenția de presă rusă TASS. 'Dacă îmi amintesc corect, dna Merkel a comis o eroare în ceea ce privește terminologia. Ea a folosit cuvântul 'anexare', nu 'realipire'. Considerăm că aceasta este o definiție eronată', a spus Peskov.

Peskov a comentat și alte declarații ale Angelei Merkel, subliniind că 'nu realipirea Crimeii la Rusia constituie o amenințare la adresa ordinii mondiale, ci mai degrabă acel moment când Europa democratică și luminată a binecuvântat schimbarea prin forță a puterii în unul dintre statele europene și anume în Ucraina'. 'Acesta a devenit momentul de cotitură pentru ordinea europeană și mondială', și-a exprimat convingerea secretarul de presă al lui Putin.

În articolul menționat, Angela Merkel declara că anexarea Crimeii la Rusia constituie una dintre principalele amenințări la adresa comunității internaționale. Secretarul de presă al președintelui rus nu s-a declarat de acord nici cu jurnaliștii care au remarcat unele semnale pozitive din partea UE. 'Acesta este punctul vostru subiectiv de vedere, nu văd niciun fel de motive pentru comentarii', a spus Peskov. Totuși, Dmitri Peskov a subliniat că o asemenea retorică nu zădărnicește procesul de negocieri dintre Rusia și UE. 'O ieșire există întotdeauna', a spus Peskov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?