Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lacurile din Valea Trandafirilor se transform în mlaștină

2 iun. 2015,, 18:00   Societate
5411 0

Lacurile din ValeaTrandafirilor se transform în mlaștină
Foto: ziarulnational.md

De mai multe zile, lacurile din Valea Trandafirilor au devenit verzi.Algele au acoperit toate cele trei bazine acvatice, care emană mirosuri pestilențiale.

Cu toate acestea, pe plaja amenajată pe malul unuia dintre lacuri continuă să se odihnească oameni, unii aventurându-se să se scalde, în pofida avertismentelor salvatorilor despre faptul că apa ar fi infectată.

În timp ce vizitatorii parcului sunt revoltați de starea lacurilor, responsabilii de la Inspectoratul Ecologic de Stat susțin că starea acestora este „satisfăcătoare” și „important este să fie menținut acest nivel”.

„Agenția Ecologică Chișinău, împreună cu Centrul de Investigații Ecologice, monitorizează și fac verificări în acest parc. Urmărim să nu se admită depunerea deșeurilor menajere în fâșiile de protecție ale lacurilor. De starea apei se ocupă cei de la Centrul de Sănătate Publică. Atunci când apar alge, ele trebuie înlăturate de către instituțiile care au această responsabilitate”, ne-a comunicat Dumitru Osipov, șeful Secției sinteze informaționale din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat.

Întrebat ce se întâmplă dacă lacul este acoperit în întregime de alge și cine sunt cei care trebuie să le curețe, funcționarul și-a ieșit din fire și ne-a trântit receptorul.

Responsabilul din cadrul Centrului de Sănătate Publică al mun. Chișinău, Tudor Puiu, afirmă că starea lacurilor din Valea Trandafirilor lasă de dorit.

„Aceste lacuri sunt înnămolite.Există microorganisme. Începe procesul de fermentare și se micșorează concentrația de oxigen din apă. Drept rezultat, vor muri toate organismele vii din lac”, ne-a explicat Tudor Puiu, promițându-ne să revină mai târziu cu rezultatele probelor de apă colectate din aceste lacuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?