X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Anatoli Potacevschi: În Transnistria există o persoană care îi urăşte pe toţi – Evgheni Şevciuk

2 iun. 2015,, 17:15   Societate
5321 8
Предприниматель: в Приднестровье возможна революция пенсионеров
Foto: infotag.md
Antreprenorul din Slobozia Anatoli Potacevschi consideră că "în Transnistria există o singură persoană care „din suflet îi urăşte pe toţi” – de la pensionari şi pînă la demnitari – preşedintele Evgheni Şevciuk".

El a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag" că oamenii, indiferent de statutul social, pierd lunar din cauza guvernării stîngace a lui Şevciuk şi echipei sale, de la 20% la 30% din salarii şi pensii.

"Dacă în Transnistria în curînd va fi revoluţie, aceasta nu va avea culoare, ci va fi a pensionarilor", este convins businessmanul.

El a explicat, de asemenea, tendinţele din societate prin faptul că Şevciuk şi anturajul său, pe parcursul a deja 3,5 ani de aflare la guvernare, nu pot lansa "maşina existentă de producere".

"În Transnistria avem gaze naturale şi energie electrică ieftine, s-au păstrat întreprinderile. Dar în jurul preşedintelui RMN stau domnişoare drăguţe, care, din păcate, puţin înţeleg în economie, însă sînt foarte ascultătoare", a spus antreprenorul.

În opinia lui, în regiune, doar în domeniul agricol pot fi asigurate cu locuri de muncă pînă la 100 de mii de persoane.

"Avem piaţa rusească, acorduri de exportare din Transnistria. Dar nimic nu s-a făcut. Funcţionarii nu au nevoie de nimic, deoarece sînt conduşi de sus. Am încercat să obţin audienţă la Şevciuk pentru a-i prezenta proiectele mele de reluare a exportului din Transnistria în regiunile ruseşti, am cerut prin intermediul a trei miniştri, dar fără succes. Nu mi s-a răspuns nici da, nici ba. I-am adresat o scrisoare deschisă, dar mai departe de un număr de înregistrare în administraţia preşedintelui nu s-a ajuns. Totodată, avem dosarul penal deschis de Direcţia pentru combaterea crimelor economice pe lîngă MAI pentru neachitarea salariilor a 159 de muncitori, angajaţi de mine la compania "Dobrodeli". Da, oamenii au îndeplinit sarcinile pe care le-au avut, dar nu îi pot remunera, deoarece nu pot lua un credit bancar pentru activitatea de întreprinzător, nu pot deschide un cont bancar. Sînt pur şi simplu plimbat din cabinet în cabinet. Iar cauza este una – nimeni nu vrea să lucreze", consideră Potacevschi, subliniind că miniştrii din Transnistria lucrează conform principiului "să ajungem pînă mîine".

Antreprenorul transnistrean s-a adresat prin intermediul presei prim-ministrului Moldovei, Chiril Gaburici, cu propunerea de a-l desemna vicepremier pentru negocieri privind datoria de gaze a republicii faţă de Rusia.

"Problema Gazprom-ului poate fi rezolvată. Trebuie doar ca resursele orientate spre stingerea datoriei, precum şi cele ale muncitorilor migranţi să fie investite în sectorul real – producția agricolă. Ele (resursele - "I") trebuie să lucreze. Aceasta va permite atît reanimarea agriculturii ţării, cît şi reluarea exportului în Rusia", consideră el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?