Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Urechean planifică să reamplaseze Gara Centrală și să construiască o nouă stradă pietonală

2 iun. 2015,, 12:19   Societate
2793 4

Urechean planifică să reamplaseze Gara Centrală și să construiască o nouă stradă pietonală
Foto: tribuna.md

Candidatul PLDM la funcția de primar al capitalei, Serafim Urechean, a pregătit un plan de demolare și reamplasare a Gării Auto din centrul capitalei. Potrivit lui Urechean, centrul Chișinăului este mult prea aglomerat pentru a admite staționarea autobuzelor în acest loc, notează NOI.md.

Candidatul PLDM a propus ca în locul gării să fie construită o parcare pentru 1400 de autovehicule, astfel încît toate străzile centrale să fie deblocate, iar Piața Centrală să fie adusă la o stare normală.

„La Stăuceni va fi construită o gară unde ar putea staționa toate autobuzele care vin din nordul țării, la Vatra – gara din partea Strășeniului, iar la Sîngera va fi construită o gară în care va staționa transportul din partea de sud-est a țării. Ne propunem să construim și linii de troleibuz pentru a facilita accesul oamenilor în oraș”, a precizat Urechean.

Totodată, acesta a propus ca strada Mitropolit Varlaam, sectorul cuprins între Catedrala „Nașterea Domnului” și strada Ismail, să fie transformată în zonă pietonală. „Aici sînt mai multe obiective de interes public pentru cei care ne vizitează țară, începînd de la Catedrală, centre comerciale, hoteluri și terminînd cu Filarmonica Națională. Urmează a fi demolate toate construcțiile ilicite de pe această stradă”, a spus Urechean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?