X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Circa 400kg de deșeuri electronice au fost colectate de la locuitorii din sectorul Rîșcani

1 iun. 2015,, 17:45   Societate
3467 0

Около 400 кг электронных отходов были собраны жителями микрорайона Рышкановка
Foto: senno-gkh.by

În acest weekend, în sectorul Rîșcanial capitalei, a avut loc cea de-a doua acțiune a proiectului e-Reciclare. În cadrul acesteia s-au colectat circa 400 kg de deșeuri electronice de la persoane fizice, notează NOI.md.

„Este a doua acțiune de colectare și ne pare bine că oamenii se interesează despre posibilitatea de reciclare a deșeurilor electronice. Majoritatea celor care nu știau despre organizarea acțiunii au zis că vor veni neapărat la următorul eveniment, chiar dacă acesta va avea loc în alt sector al orașului, asta deoarece au multe echipamente vechi care s-au acumulat acasă și nu vor să le arunce la gropile de gunoi, pentru că sînt nocive”, a relatat managerul de proiect Vasile Frimu.

„Toate acțiunile de colectare a deșeurilor electronice care vor fi desfășurate pîna la mijlocul lunii iulie sînt în primul rînd orientate pentru a-i conștientiza pe locuitorii municipiului Chișinău ca aceste deșeuri trebuie colectate separat și tratate eco-rațional la fabrici specializate, fără a cauza daune mediului înconjurător. În același timp, ne dorim ca în municipiul Chișinău sa fie organizate acțiuni permanente de colectare a acestor tipuri de deșeuri pentru ca locatarii orașului să poată transmite regulat la reciclare electronicele învechite pe care le dețin”,a specificat reprezentantul Direcției locativ-comunale și amenajare a Primăriei Chișinău, Vasile Efros.

Reamintim că proiectul e-Reciclare a fost lansat la 23 mai 2015 de Primăria municipiului Chișinău, în colaborare cu un agent economic autorizat pentru gestionarea deșeurilor electrice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?