Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Urechean bate în UȘA lui Cernei și se roagă să-i deschidă

1 iun. 2015,, 14:55   Politică
4819 5
Урекян стучит в дверь Чернея и просит открыть
Foto: moldnews.md
Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcția de primar general al capitalei, Serafim Urechean, a anunțat pentru ziua de luni, 1 iunie, lansarea unui proiect intitulat „Locuințe accesibile pentru fiecare”. Evenimentul urma să aibă loc pe acoperișul unui bloc de locuit cu zece etaje de pe strada Alba Iulia. Surpriză însă, pentru a ajunge pe acoperiș, acesta trebuie să se roage de fostul său membru de partid Oleg Cernei, care îi este și concurent în cursa pentru funcția de consilier în CMC.

Anunțul PLDM, privind organizarea evenimentului pe blocul cu zece etaje a fost trimis presei în seara zilei de ieri. Astăzi însă, reprezentanții staff-ului lui Serafim Urechean l-au contactat pe consilierul municipal Oleg Cernei, care locuiește în blocul cu pricina, fiind și președinte al asociației de locatari ai blocului, cu rugămintea de a le permite accesul pe acoperiș. Acesta însă se opune, spunând că staff-ul electoral nu a cerut acordul locatarilor pentru organizarea evenimentului până la anunțarea lui, iar astfel, fostul său șef de partid nu are ce căuta în bloc.

„Blocul a fost construit de Agenția municipală de Ipotecă în 2007, iar Urechean a plecat de la Primărie în 2005. Noi, împreună cu locatarii am amenajat curtea, instalat iluminat, teren de joacă pentru copii, am plantat flori, avem grijă să fie curat, iar el vrea să vină să se laude că a construit blocul”, a declarat pentru Realitatea.md consilierul municipal Oleg Cernei.

„Noi suntem gospodarii casei și nu avem nevoie de alți gospodari”, a mai spus Cernei făcând aluzie la sloganul candidatului PLDM, „Gospodarul se întoarce”.

Astfel, deocamdată nu se știe dacă blocul cu zece etaje, pe acoperișul căruia urma a fi lansat proiectul „Locuințe accesibile pentru fiecare”, va fi accesibil pentru însăși inițiatorul proiectului.

Realitatea.md precizează că consilierul municipal Oleg Cenrei, a acces în Consiliul Municipal Chișinău în 2003, fiind membru al partidului „Alianța Moldova Noastră”, condus de Serafim Urechean. În anul 2005, Urechean a acces în Parlament, iar Cernei a rămas în CMC unde era și președinte al Comisiei locativ-comunale.

În prezent, fostul președinte al AMN este candidatul PLDM la funcția de primar general al capitalei, fiind și primul în lista candidaților PLDM la funcția de consilier în CMC. Oleg Cernei însă candidează independent pentru un nou mandat în Consiliul Municipal.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?