X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Diplomații au luptat pentru Cupa de fotbal al turneului UE și Parteneriatului Estic. Cine a invins?

1 iun. 2015,, 15:45   Politică
2972 1

Дипломаты боролись за Кубок футбольного турнира ЕС и «Восточного партнерства». Кто победил?
Foto: gov.md

Premierul Chiril Gaburici a participat duminică la ceremonia de închidere a Turneului de Fotbal Uniunea Europeană și Parteneriatul Estic (PaE), organizat în contextul Zilei Europei 2015. Evenimentul are drept scop promovarea asistenței europene oferită Republicii Moldova, a PaE, dar și a politicii de vecinătate, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

„Prin organizarea acestui turneu am comunicat, încă o dată, despre valorile europene și despre ce înseamnă Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeți împreună. Mulțumesc Delegației UE pentru că ne susține în continuarea parcursului european al Republicii Moldova”, a subliniat Prim-ministrul Chiril Gaburici.

Nouă echipe, formate din reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale țărilor membre ale UE și cele ale statelor din cadrul PaE, au luptat pentru cupa Turneului de Fotbal UE și PaE. Șeful Executivului de la Chișinău și Șeful Delegației UE în Republica Moldova au înmînat cîștigătorilor cupa turneului, medaliile de aur, argint și bronz. Învingătoarea turneului a fost echipa Ambasadei Spaniei la Chișinău, iar locul doi a revenit echipei Delegației UE.

„Republica Moldova a fost lider printre țările PaE și a cîștigat medalia de bronz. Acest eveniment ne-a oferit posibilitatea să vedem care este puterea UE și a PaE. A fost o colaborare prietenească”, a menționat Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola.

Prim-ministrul Chiril Gaburici a primit și un cadou din partea Ambasadorului UE - echipament sportiv cu simbolurile Uniunii Europene. „Sîntem parte a aceleiași echipe și vreau să mergem înainte, împreună”, a adăugat Pirkka Tapiola.

La final, prim-vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Mihai Anghel, le-a oferit celor doi oficiali cîte un fular cu sigla FMF.

Turneul de Fotbal UE și PaE a fost organizat de către Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova și s-a desfășurat în perioada 30-31 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав