Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ultimul sunet, la Gimnaziul-internat nr. 3 din Chișinău (FOTO, VIDEO)

29 mai. 2015,, 18:15   Societate
12933 0

В кишиневской гимназии-интернате №3 прошел последний звонок
Foto: noi.md

Școala în care studiază orfanii și copii din familiile social-vulnerabile în acest an a fost absolvită de 15 elevi. Mecenații care mai bine de 15 ani au susținut această instituție de învîțămînt au făcut totul, pentru ca elevii să nu se simtă uitați și părăsiți, organizînd pentru copii o adevărată sărbătoare, informează NOI.md.

Ultimul sunet la Gimnaziul-internat nr. 3 din Chișinău a fost mai puțin obișnuit. La careul solemn au participat doar 12 absolvenți ai acestui an. Această școală mică, după standardele capitalei, de pe strada Gheorghe Cașu, este destinată copiilor care au rămas fără îngrijire părintească și celor din familiile social-vulnerabile. În gimnaziu studiază circa 300 de copii cu vîrste cuprinse între 7 și 16 ani. Școala activează în regim nonstop. Instituția este condusă de pedagogul Igor Sandler.

La ultimul sunet, în vizită la copii, au venit acei, care oferă permanent ajutor școlii, pe parcursul mai multor ani consecutiv: omul de afaceri, mecenatul și candidatul la funcția de primar general al capitalei Vasili Chirtoca cu soția sa Valentina, deputatul în Parlament Victor Mîndru. Pentru copii a evoluat și orchestra Poliției de Frontieră din Moldova.

În cadrul careului absolvenții au fost felicitați, iar directorul școlii Igor Sandler le-a urat drum bun în viață, după care i-a oferit cuvîntul lui Vasili Chirtoca: „În această zi puțin tristă, pentru că absolvenții noștri părăsesc pentru totdeauna această școală, îi felicit pe toți și le doresc succese, iar acelora care mai au de studiat aici doresc să le spun ceea ce am conștientizat personal deja după absolvirea școlii. Indiferent de cerințele pe care le înaintează profesorii și de disensiunile care apar, profesorul oricum are dreptate întotdeauna. Să-i felicităm pentru munca lor grea de zi cu zi”, a spus Vasili Chirtoca. Mecenatului fidel al gimnaziului (pe banii căruia au fost reparate sălile de studii, înlocuite geamurile, reparată și dotată sala de sport, procurate utilaje speciale pentru școală) i s-a încredințat să înmîneze diplome și cadouri celor mai buni elevi.

După partea festivă, elevii le-au prezentat oaspeților un concert, după care întreaga componență a școlii a plecat în suburbia capitalei Bardar, unde pentru ei a fost organizată o excursie la ferma de struți şi plimbări călare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?