Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Moldova va coopera cu „Eurojust” în domeniul combaterii crimei organizate

28 mai. 2015,, 14:54   Societate
2428 1

Moldova va coopera cu „Eurojust” în domeniul combaterii crimei organizate
Foto : noi.md

Parlamentul a ratificat astăzi în două lecturi Acordul de cooperare dintre Republica Moldova și “Eurojust”, agenție a UE în domeniul combaterii crimei organizate transfrontaliere. Încheierea Acordului respectiv este una din priorităţile planului de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere cu UE, a anunțat astăzi procurorul general, Corneliu Gurin, informează NOI.md.

Autoritatea competentă pentru executarea prevederilor documentului va fi Procuratura. Generală. Instituția urmează să detașeze un procuror de legătură la „Eurojust”. Cheltuielile legate salarizarea reprezentantului Moldovei vor fi suportate de Procuratură.

Potrivit lui Corneliu Gurin, acordul încheiat cu “Eurojust” va permite oamenilor legii din Moldova să participe la operațiunile comune de combatere a infracţiunilor grave, în special a celor de criminalitate organizată şi a terorismului. „Acest Acord este benefic pentru ambele părţi şi este încă un pas pentru ralierea Republicii Moldova la standardele şi principiile internaţionale în materie de cooperare a instituţiilor statului de drept”, a precizat Gurin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?