X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Suspendarea din funcție al lui Serafim Urechean, discutată aprins la Parlament

28 mai. 2015,, 13:04   Politică
2656 0

Foto: jurnal.md

Candidatul PLDM la funcția de primar al capitalei Serafim Urechean a fost suspendat din funcția de președinte al Curții de Conturi. Hotărîrea a fost aprobată astăzi în plenul Parlamentului, dar a stîrnit nemulțumirea deputaților comuniști și socialiști. Aceștia l-au acuzat pe Urechean de faptul că a început prematur campania electorală, fără a fi suspendat oficial din funcție, notează NOI.md.

„Este o încălcare gravă a Codului electoral. De ce nu a fost suspendat mai devreme acest candidat? Deja s-a implicat în acțiuni de agitație electorală contrar prevederilor legii”, a precizat deputatul comunist Artur Reșetnicov.

Acuzațiile au fost însă respinse de liderul PLDM, Vlad Filat, care a precizat că Serafim Urechean s-a autosuspendat din funcție, imediat cum a fost desemnat candidat la postul de primar. Confirmarea acestui fapt este cererea depusă de Urechean la Parlament pe 4 mai, susține Filat.

„Cred că domnul Urechean trebuie să fie bucuros de atîta atenție care i se oferă astăzi în Parlament. Dreptul de a fi ales este unul consfințit de Constituție”, a spus Filat.

Politicianul a dat o replică și liberalului Valeriu Munteanu, care nu a ezitat să ironizeze pe marginea acestui subiect. „M-am uitat în sondaje și nu l-am găsit pe Urechean, de la ce partid candidează?” , a ironizat Munteanu. „Văd că sarcasmul vă este foarte pronunțat. Vom vedea în turul doi cum va fi și comportamentul și rugămințile, dar și sarcasmul”, a replicat Filat.

În cele din urmă proiectul de hotărîre privind suspendarea din funcție a lui Serafim Urechean a fost adoptat cu votul majorității deputaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?