Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

CCA: Avertizări canalelor TV – Prime, PublikaTV, 2Plus şi Canal3

28 mai. 2015,, 11:30   Politică
3946 3
КСТР вынес предупреждение Prime, Publika TV, 2Plus и Canal3
Foto: ipn.md
Consiliul Coordonator al Audiovizualului a emis avertizări publice unei serii de posturi TV, pentru nerespectarea regulamentului de reflectare a campaniei electorale.

Potrivit agenţiei "Infotag" membrul CCA, Mariana Onceanu-Hadârcă, a spus, miercuri, la şedinţa CCA, rezumând raportul de monitorizare a posturilor TV la începutul campaniei electorale că Prime, PublikaTV, Canal 2 şi Canal 3 fac partizanat politic în favoarea Partidului Democrat.

"Se repetă încălcările legislaţiei, ca şi în cazul alegerilor parlamentare din 2014. Cel mai des pe micile ecrane apar PCRM (14,3%) şi PSRM (25%), printre candidaţi lider este Dorin Chirtoacă (37,8%). Cel mai politizat post de televiziune este Accent TV, deoarece în perioada 9-16 mai a reflectat 134 materiale pe teme politice", a menţionat ea.

"As dori să menţionez că REN Moldova are atitudine părtinitoare faţă de PSRM (48,8%). În total, reiese că toate posturile, la 77%, reflecta evenimente la care au participat partidele din opoziţie, şi doar la 18% cu participarea partidelor de la guvernare", a spus preşedintele CCA, Dinu Ciocan.

Printre politicieni, cei mai reflectaţi sînt: Dorin Chirtoacă, Vasili Chirtoca, Monica Babuc, Mihai Cîrlig şi Grigore Petrenco, iar cel mai reflectat partid este Partidul Socialiştilor, fiind urmat de Partidul Comuniştilor şi Partidul Democrat.

Au fost supuse monitorizării posturile: AccentTV, Moldova1, PublikaTV, Realitatea TV, Pro TV Chişinău, Canal2, Canal3, Jurnal TV, Prime, TV7, RTR Moldova, REN Moldova şi N4.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?